Jobs/vacatures

Engineer (HBO,Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechnologie)

Functieomschrijving

Stichting Kenniscentrum WMC zoekt een mechanisch test engineer met kennis van regeltechniek en met twee rechterhanden (HBO, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechnologie).

Profiel

We zoeken een technicus voor ontwerp, uitvoering, analyse en rapportage van mechanische testen aan windturbinebladen en andere zwaar belaste componenten. Je werkt hierbij nauw samen met je collega's van de verschillende afdelingen. WMC heeft een ICT afdeling en gebruikt eigen software voor aansturing van mechanische testen en het meten van alle signalen.

Wat ga je doen?

  • Projectleiding en uitvoering van interne ontwikkelingen en industriële opdrachten
  • Ontwerpen van meet- en regeltechnische opstellingen
  • Inregelen van hydraulische testopstellingen
  • Aansluiten van meet- en regelapparatuur
  • Oplossen van storingen
  • Ontwikkelen van nieuwe systemen samen met het ICT team

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige functie. Je werkt in een divers en enthousiast team, met gedreven en betrokken collega's. WMC kenmerkt zich als een gezond bedrijf waar medewerkers graag werken. De lijnen zijn kort en er is een informele organisatiecultuur.
Deze baan betreft een voltijd functie van 40 uur per week, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met een goed afgeronde technische opleiding op HBO-niveau (mechatronica, werktuigbouwkunde, luchtvaarttechnologie, of vergelijkbaar). Je bent analytisch sterk en je werkt ook graag met je handen. Je hebt kennis en ervaring met het modelleren en analyseren van dynamische systemen. Je hebt tevens ervaring met meet- en regeltechniek. Ervaring met mechanisch testen of materiaalkennis van composieten en ervaring met hydraulische systemen zijn een pre. WMC is een klein bedrijf met een brede klantenkring; werkzaamheden zijn afwisselend en sterk afhankelijk van de opdrachten van klanten.

Je bent een teamspeler met een flexibele werkhouding en een proactieve instelling. Omdat we internationaal opereren is het noodzakelijk dat je de Engelse taal beheerst, gesproken en geschreven.

Bedrijfsprofiel

WMC is een zelfstandige stichting met 25 vaste medewerkers en heeft een internationale klantenkring. WMC voert mechanische sterkte- en vermoeiingstesten uit op rotorbladen voor windturbines en op het composiet materiaal waar deze rotorbladen van gemaakt zijn. Ook verkoopt WMC zelfontwikkelde software voor het ontwerp van moderne windturbines. Hiernaast voert WMC testen uit op (zwaar belaste) composiet materialen en componenten voor klanten uit verschillende andere sectoren, zoals de olie- en gassector en de civiele markt. WMC verricht toegepast onderzoek om de testmethoden en kennis van materialen en constructies van onze klanten te verbeteren.


WMC bevindt zich aan de rand van het IJsselmeer, met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Omdat de locatie niet goed bereikbaar is per openbaar vervoer is het noodzakelijk dat je over eigen vervoer beschikt.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra van den Outenaar, tel. 0227-504940. Je sollicitatie kun je sturen naar: s.a.vandenoutenaar@wmc.eu.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door WMC niet op prijs gesteld.