Jobs/vacatures

Financial Controller (parttime)

Stichting Kenniscentrum WMC zoekt een Financial Controller (parttime) die naast uitvoerende werkzaamheden de directie ondersteunt bij activiteiten op het gebied van control, informatievoorziening en administratie.

Bedrijfsprofiel

WMC (www.wmc.eu) is een zelfstandige stichting met 24 medewerkers en heeft een internationale klantenkring. WMC verkoopt zelfontwikkelde software voor het ontwerp van rotorbladen van moderne windturbines en voert mechanische sterkte- en vermoeiingstesten uit op rotorbladen en op het composiet materiaal waar deze rotorbladen van gemaakt zijn. Hiernaast voert WMC testen uit op composiet materialen en componenten voor klanten uit verschillende andere sectoren, zoals de olie- en gassector en de civiele markt.

Functieprofiel

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie en boekhouding en stuur je het financiële proces aan. Je geeft op een efficiënte en doordachte manier invulling aan periodieke financiële rapportages en je kunt snel overzichtelijke, financiële analyses aanleveren. Voor de projectadministratie werk je nauw samen met de interne projectleiders. Voor de financiële administratie heb je intern ondersteuning van een administratief medewerker en extern van onze accountant. Het voorbereiden van de jaarrekening en het opstellen van de jaarbegroting behoort eveneens tot je taken. Op het secretariaat werk je samen in een klein team van 3 personen. Het team deelt algemene secretariële werkzaamheden.

Wat ga je doen?

  • Optimaliseren financiële projectbewaking (zowel subsidieprojecten als commerciële projecten)
  • Prognoses opstellen en prognosegesprekken voeren met de projectleiders en uitvoerders
  • Nacalculaties opstellen en het begeleiden van projectevaluaties
  • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de gehele financiële- en projectadministratie
  • Je stelt de maandelijkse financiële en bedrijfseconomische rapportages op en levert gevraagde en ongevraagde analyses aan
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening
  • Je hebt een coördinerende positie naar het team

Onze standplaats

WMC bevindt zich aan de rand van het IJsselmeer, met een prachtig uitzicht. Omdat de locatie niet goed bereikbaar is per openbaar vervoer is het noodzakelijk dat je over eigen vervoer beschikt.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en zelfstandige functie. Naast controlling werkzaamheden ben je ook operationeel bezig. Je werkt in een divers en enthousiast team, met gedreven en betrokken collega's. WMC kenmerkt zich als een gezond bedrijf waar medewerkers graag werken. De lijnen zijn kort en er is een informele organisatiecultuur. Deze baan betreft een parttime functie van 16-20 uur, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra van den Outenaar, tel. 0227-504940. Je sollicitatie kun je sturen naar: s.a.vandenoutenaar@wmc.eu

De vacature kan gedownload worden als pdf via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door WMC niet op prijs gesteld.